Aditron palvelu Itellan Tyvi Vakuutushakemus Vakuutussiirto Vakuutuksen päättäminen Yrittäjän työtulon muutos Työntekijän työsuhdeilmoitus
Viabek

Ajankohtaista

18.11.2016
Vuoden 2017 elinaikakerroin on vahvistettu

Sosiaali- ja terveysministeriö on vahvistanut elinaikakertoimen vuodelle 2017.

Elinaikakerroin on 0,96344.

Elinaikakertoimen tarkoituksena on sopeuttaa alkavien työeläkkeiden tasoa ja eläkemenoa sen mukaan, miten odotettavissa oleva keskimääräinen elinikä muuttuu. Jos keskimääräinen elinikä jatkaa nousuaan, elinaikakerroin pienentää kuukausieläkkeitä.

Nyt vahvistettu elinaikakerroin pienentää vuonna 1955 syntyneiden vuonna 2017 tai sen jälkeen alkavia työeläkelain mukaisia vanhuuseläkkeitä noin neljä prosenttia. Elinaikakerroin pienentää myös vuonna 2017 myönnettäviä työeläkelakien mukaisia työkyvyttömyyseläkkeitä lukuun ottamatta niihin sisältyvää tulevan ajan eläkkeen osuutta, johon elinaikakerrointa ei sovelleta.

Elinaikakerrointa sovellettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010. Tavoitteena on, että työntekijät korvaisivat elinaikakertoimen eläkettä pienentävää vaikutusta olemalla työelämässä nykyistä pidempään. Elinaikakertoimen perusteella laskettu tavoite-eläkeikä vuonna 1955 syntyneille on 64 vuotta 1 kuukautta.


 
Ota meihin yhteyttä!
 
Haluatko että otamme sinuun yhteyttä? Haluatko että otamme sinuun yhteyttä?
Ajankohtaiset uutisotsikot